sâmbătă, 4 iunie 2011

De-ale Lumii / Parada Blondelor

Peste 500 de blonde au umblat, au condus, au alergat şi au sărit prin capitala Letonie, Riga, la anuala manifestare Go Blonde, parada organizată de Asociaţia letonă a Blondelor - pentru stabilirea recordului mondial pentru cea mai mare Paradă a Blondelor.
Printre altele, recordul mondial Guinness pentru cea mai lungă extensie a părului a fost 294.49 m (966 ft 2) şi a fost
realizat de Sarina Russo (Australia).
Guinness World Records a recunoscut, de asemenea, recordul mondial pentru cea mai mare paradă de costume de baie, realizată de 603 de participanţi la Run Daredevil, organizată în Africa de Sud, în Johannesburg.
"Avem mai mult de 500 de participanţi înregistraţi, inclusiv o echipă de 15 membri din Noua Zeelandă, şapte doamne
din Finlanda şi Italia şi 32 din Lituania, · a declarat Marika Gederte, şeful Asociaţiei letone de blonde.
Tema din acest an a fost Marilyn Monroe a Paradei Blondelor, cea mai celebră dintre blondele de la Hollywood, care ar fi împlinit 85 de ani în acest an.
Participanţii nu doar a trebuit să fie blonzi, dar a trebuit să se şi îmbrace cu roz sau roşu.
Motivul pentru organizarea Paradei Blondelor, considerat unul dintre evenimentele cele mai vesele din Letonia, a fost destul de serios - colectarea de bani pentru proiecte de caritate.
Dacă banii colectaţi de la evenimentul de anul trecut au fost folosiţi pentru a construi un loc de joacă pentru copii cu nevoi speciale, anul acesta vor fi donaţi la un centru de reabilitare pentru copii.