marți, 4 octombrie 2011

Femeia Zilei / Cătălina Ponor cucereşte Japonia

Echipele României, care se află la Tokyo pentru Mondialele de gimnastică sportivă ce vor debuta vineri, au făcut primul antrenament pe aparatele de concurs din Metropolitan Gymnasium, unde revenirea gimnastei Cătălina Ponor a atras atenţia japonezilor în mod deosebit.
Pe de altă parte, Associated Press a transmis o corespondenţă de la Tokyo în care relevă impactul extraordinar al revenirii triplei campioane olimpice Cătălina Ponor în concursul mondial: "Cătălina Ponor este în centrul atenţiei la Campionatele mondiale de gimnastică, şi nici nu ar fi putut fi altfel la apariţia triplei medaliate olimpice cu aur", într-un articol intitulat "Revenirea lui Ponor, un impuls pentru România în sala de concurs şi în afara ei".
Cătălina Ponor (n. 20 august 1987, Constanța) este o gimnastă româncă, care a participat la Jocurile Olimpice 2004 din Atena, Grecia. A câștigat medalia de aur, ca membră în echipa română de gimnastică. De asemenea, ea a câștigat la aceeași olimpiadă medalii de aur la bârnă și sol.