sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Intreruperi de energie electrica in Banat / 21 – 25 noiembrie

Timis/Arad/Caras-Severin/Hunedoara
*Pentru lucrările anuale de reparatii si întretinere instalatii si retele electrice, precum si posturi de transformare, Enel Distributie Banat anuntă întreruperea furnizării energiei electrice

Resitean de 17 ani a furat trei pistoale

Resita - În seara zilei de 18.11.2011, în jurul orei 20, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că dintr-un magazin cu articole de vânătoare şi pescuit situat în centrul municipiului Reşiţa au fost sustrase bunuri.

Programul lunii Decembrie la Teatrul German

*TEATRUL GERMAN DE STAT TIMISOARA / DEUTSCHES STAATSTHEATER TEMESWAR
*Vineri 2.12.2011
*19,30 în sala Teatrului German
*Sunetul Muzicii
*de Richard Rodgers
*Regie: Simona Vintilã

Fotbal/ Poli 3-0 Ariesul Turda

Poli Timisoara: Lepmets, Curtean, Poparadu, Axente, Gorobsov, Mera, Scutaru,Sepsi, Ilie, Goga, Fuchs.
Rezerve: Kirev, Chis, Tames, Popovici, Sandu, Ricketts, Dobricean.

Formare profesionala specializata in utilizarea noilor tehnologii

Timisoara - Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultura Timiş anunţă organizarea cursurilor de perfecţionare (în cadrul proiectului ”Formarea profesională specializată şi promovarea utilizării noilor tehnologii

Securitate si sanatate pentru fermieri

Timisoara - Zeci de fermieri din zona de vest a României au şansa să participe la cursuri de formare profesional, în urma cărora vor putea identifica soluţii pentru problemele de siguranţa şi protecţie la locul de muncă.

Carturesti implineste 11 ani

Timisoara - Cărtureşti este perceput ca fiind locul în care dragostea şi aprecierea faţă de carte, jocul cu ideile şi înţelepciunea de a aduna lucruri de valoare se pun în armonie. Astfel, la aniversarea a 11 ani de carte, muzică, ceai şi dichis, librăriile Cărtureşti din Timişoara vă cheamă “La joacă”.

Tanar roman, simbol al Occupy Wall Street

Fotografia lui, cu faţa plină de sânge şi încătuşat de poliţie, a făcut înconjurul Internetului şi a apărut pe prima pagină a ziarelor din SUA, devenind un simbol al mişcării protestatare Occupy Wall Street.

vineri, 18 noiembrie 2011

Flashmob social-democrat pentru eliminarea violentei asupra femeii

Timisoara - Organizaţia Femeilor Social Democrate din Timişoara vă invită luni, 21 noiembrie, de la ora 16, la un eveniment special.

Se cauta idei pentru Timisoara viitorului

Timisoara - Un muzeu al revoluţiei din decembrie 1989 unde turiştii ar putea simţi pe pielea lor momentele trăite de eroii timişoreni prin tehnologia 3D sau un circuit pe şine cu tramvaiele de odinioară la Muzeului Satului şi la Grădina Zoologică.

Circulatie rutiera inchisa in Arad pe DN 7

Arad - Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că în perioada 19.11. - 20.11.2011 şi 26.11. - 27.11.2011 în intervalul orar 19.00 - 08.00 se închide circulaţia rutieră pe DN 7 în zona pasajului CF situat la km 546+427 în Municipiul Arad,

746 de premii ... promotionale la Loteria Craciunului

Se apropie sarbatorile de iarna. Cu aceasta ocazie, Loteria Romana a lansat un nou joc de loterie pasiva intitulat 'Loteria Craciunului' pentru care pune in joc 746 de premii in valoare totala de 288.600 lei dupa cum urmeaza:

601 candidati la rezidentiat in Timisoara

Timisoara - Ministerul Sănătăţii organizează în data de 20 noiembrie 2011 concursul de rezidenţiat.
Spre deosebire de anii trecuţi, acesta se va desfăşura, descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara.

515 locuri de munca disponibile in judetul Timis

Timisoara - Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 8.544 locuri de muncă, în perioada 18-24 noiembrie 2011.

De la Lugoj pana la Deta, ce penala-i tigareta!

Timis - La data de 17 noiembrie 2011, în jurul orei 23.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Deta au organizat o acţiune pe linia depistării persoanelor care efectuează activităţi de comerţ cu produse supuse accizării,

Sezonul spanzuratilor nu s-a incheiat

Lugoj - La data de 17.11.a.c., în jurul orei 08.20, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către C. Vasile, din Lugoj, despre faptul că l-a găsit spânzurat pe vecinul său.

Robinetul cu migranti continua sa curga

Timis - Politistii de frontiera timiseni au depistat in ultimele 24 de ore, 12 persoane care intentionau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.

Modificari temporare in circulatia unor trenuri de pe Regionala Banat-Oltenia

Timisoara - CFR Călători informează că, pentru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară între staţiile Sacosu Mic şi Buziaş şi respectiv în staţia Sacosu Mic, în perioada 21 noiembrie - 8 decembrie 2011, vor interveni următoarele modificări în circulaţia trenurilor de călători:

Contrabanda interregionala cu tigari de Serbia

Ghiroda - În urma efectuării a nouă percheziţii domiciliare, poliţiştii au indisponibilizat aproape 180.000 de ţigarete ce nu aveau banderole legale de marcaj şi pentru care nu existau documente de provenienţă, deţinute în vederea comercializării.

17.928 de firme si-au suspendat activitatea in 2011

Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a facut publica situatia statistica a cererilor de suspendare temporara a activitatii, dizolvarile voluntare si radierile voluntare ale societatilor comerciale in primele 10 luni

Magia Craciunului prin timbre

Crăciunul este sărbătoarea care aduce binecuvântare, lumină şi căldură în fiecare familie. Adunaţi în jurul bradului de Crăciun, ne bucurăm împreună de minunea Naşterii Domnului, pe care o împărtăşim cu smerenie şi sufletul luminat.

Campanie de donatii pentru copii la Universitatea de Vest

Timisoara - Până în data de 5 decembrie 2011, Asociatia Studentilor in Stiinte Exacte din Universitatea Timisoara impreuna cu Uniunea Nationala a Studentilor din Romania organizeaza campania de donatii "Daruieste un zambet".

joi, 17 noiembrie 2011

Cereri pentru ajutorul de incalzire in sistem centralizat

Timisoara - În perioada 21.11.2011 - 09.12.2011, se distribuie şi se depun formularele reprezentând cererile şi declaraţiile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei în sistem centralizat, la sediile SC Colterm SA din str.Oituz nr.3 şi str.Soarelui nr.12,

Cupa Romaniei: Gaz Metan Medias, la Timisoara

Timisoara - FC Timişoara va întâlni pe Gaz Metan Mediaş în sferturile de finală ale Cupei României-Timişoreana la fotbal, conform tragerii la sorţi care a avut loc joi, la Casa Fotbalului.

Patru persoane cu mandate de executare

*Boldur - Politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Boldur i-au depistat la data de 16 noiembrie 2011, in jurul orei 11, pe P. G. Patru, de 42 de ani si P. V. Ionel, de 36 de ani,

Soacra s-a aruncat de la balcon dupa o cearta cu nora

Timisoara - In data de 16.11.2011, in jurul orei 22.25, politistii din cadrul Sectiei 2 Politie au fost sesizati prin apelul de urgenta 112 cu privire ca o persoana a cazut de la etajul 3 al imobilului in care locuieste.

311 milioane euro pentru subventii in agricultura

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a fost alocată suma de 1,358 miliarde lei, echivalentul a 311 milioane de euro, către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, sub formă de împrumut de trezorerie,

Guvernul a aprobat rectificarea bugetara pentru 2011

Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2011, modificările reflectând preocuparea Guvernului pentru susţinerea investiţiilor şi crearea locurilor de muncă, a afirmat primul-ministru Emil Boc la finalul şedinţei Executivului.

Masa rotunda despre Drepturile copilului

Timisoara - Pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş va organiza masa rotundă cu tema “Drepturile copilului – o prioritate a societăţii româneşti”.

Pictura De suflet cu ELENA VARGA

Timisoara - Vineri, 18 noiembrie 2011, ora 17, Sectia de Arte - Deliu Petroiu, a Bibliotecii Judetene Timis, str. Int. Doinei nr 19, Timisoara, va asteapta sa luati parte la vernisajul Expozitiei de pictura : "De suflet", a artistului plastic ELENA VARGA.

Vernisajul expozitiei Fotogenie 2011

Timisoara - Vineri, 25 noiembrie 2011, de la ora 19, va avea loc în holul Casei de Cultură a Studenţilor vernisajul expoziţiei “Fotogenie 2011” şi acordarea premiilor acestui concurs studenţesc ajuns la a XIV-a ediţie.

miercuri, 16 noiembrie 2011

Protest studentesc cu steaguri si bannere

Timisoara - Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania va demara joi, 17 noiembrie 2011, cu ocazia zilei internationale a studentului, actiuni de protest in toata tara

Muzica Teatrului

Timisoara - ”Muzica Teatrului” va răsuna joi, 17 noiembrie 2011, de la ora 17, la Teatrul Merlin; în aceeași zi, de la ora 21 fix, la Al- Kimia din Piața Libertății, iar vineri, 18 noiembrie, de la ora 20,30, la Scârț - loc lejer, pe strada Zoe nr.1.

Seara de dans si premii la mediateca Institutului francez

Timisoara - Mediateca «André François» în parteneriat cu Clubul de Dans Sportiv MAGNUM V.R.D. vă invită la dans, vineri 25 noiembrie 2011, între orele 19 şi 23, la Institutul francez din Timişoara (bd. C.D. Loga nr. 46).

Prim-balerina Teatrului Masimo din Palermo danseaza la Timisoara

Șoimița Lupu, o veritabilă stea a scenei mondiale de balet, revine astfel în orașul natal, în rolul care a propulsat-o în carieră artistică, impunând-o ca solistă a Operei Naționale din București: Giselle.

Curs introductiv de Yoga traditionala

Timisoara - Scoala de Yoga Prakriti din Timişoara pune la dispoziţie, începând cu 6 decembrie 2011, cursul introductiv cu durata de un an în care vor fi aprofundate învăţăturile tradiţiei Satyananda Yoga, una dintre cele mai autentice şcoli de Yoga din India.

Politist calcat de hoti

Timisoara - În seara zilei de 15.11.2011, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş a sesizată de către un agent de poliţie din mediul rural cu privire la faptul că i-a dispărut din locuinţa personală arma din dotare.

Incompatibilitate la HUPOV Iosif, Consilier local la Vinga

Vinga - Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către domnul HUPOV Iosif, Consilier local în cadrul Consiliului Local Vinga, Judeţul Arad.

Se trece la noul plan de mers al trenurilor

National - De la data de 11 decembrie ac, de la intrarea în vigoare a noului Plan de Mers al Trenurilor 2011/2012, rangurile actuale de trenuri de călători vor fi structurate si tarifate

Strada Vacarescu, fara apa rece

Timisoara - Vineri, 18 noiembrie, între orele 9-17, Aquatim întrerupe furnizarea apei reci pe străzile: Iancu Văcărescu (între bd. 16 Decembrie 1989 şi Regele Carol I) şi strada Intrarea Lungă.

Frontiera de vest, ca la granita cu Africa

Lunga - In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au depistat si retinut 13 persoane, cetateni marocani, algerieni, palestinieni si irakieni care incercau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei. 4 migranti au fost depistati ascunsi intr-un tir incarcat cu role de vata minerala si 9 migranti au fost retinuti la "frontiera verde".

Expozitie de fotografie, video si instalatie

Timisoara - Galeria Calina şi Ileana Pintilie (curator) vă invită vineri 18 noiembrie ora 18 la deschiderea expoziţiei de fotografie, video şi instalaţie Posibil-Nesigur la Halele TIMCO, Str. Circumvalaţiunii nr. 8-12.

marți, 15 noiembrie 2011

Intalnire de gradul trei cu Marian Oprea

Timişoara - Vineri, 18 noiembrie a.c., la ora 12, în sala de cenaclu a Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România şi a revistei Orizont, va avea loc lansarea volumelor Antologia generaţiei “90 (din Banat),

Liceul Teoretic SOCRATES, premiul III la Gala Premiilor în Educatie

Timisoara - În data de 2 noiembrie 2011, proiectul „Geometria de excelenta pe calculator” a obţinut premiul III la „Gala Premiilor în Educaţie”, a Fundaţiei Dinu Patriciu, la Palatul Parlamentului, la secţiunea „Cel mai bun Proiect Educaţional”, pentru implementarea tehnicilor inovative de învăţare.

Dezvoltare Antreprenoriala si Relationare in Mediul de Afaceri

Timisoara - Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis va invita la Conferinta de diseminare a proiectului Dezvoltare Antreprenoriala si Relationare in Mediul de Afaceri - D.A.R.M.A., finantat prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Modificari la Regulamentul sistemului de parcare

Timişoara - Executivul Primăriei Municipiului Timişoara va propune Consiliului Local Timişoara modificarea regulamentului sistemului de parcare, în sensul limitării staţionării la două ore în parcările adiacente pieţelor agroalimentare.

Pastel Urban la Atelierul de Urbanism

Timisoara - Fundaţia Rubin vă invită la vernisajul Expoziţiei “Pastel Urban”, Timişoara, ediţia IV-a, eveniment ce se va desfăşura la Atelierul de Urbanism al Primăriei Municipiului Timişoara (str. Alba Iulia nr. 2), joi, 17 noiembrie 2011, de la ora 18.

S'il vous plait, Mulhouse

Timisoara - În virtutea relaţiilor foarte bune de colaborare în domeniul democraţiei participative între Timişoara şi oraşul francez înfrăţit Mulhouse, recent s-a încheiat o nouă etapă a schimbului de experienţă între cele două municipalităţi.

Stea dedicata lui Franz Liszt

Timisoara - Vineri, 18 noiembrie, ora 12.30, Filarmonica Banatul si Asociatia ProPhilharmonia, organizeaza o conferinta de presa premergatoare ceremoniei de dezvelire a celei de-a treia stele de pe aleea muzicienilor, dedicata lui Franz Liszt.

Protocol de colaborare FEAA-Ministerul Finantelor Publice

Timisoara - Premiera in invatamantul superior din vestul tarii. Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara este singura institutie de invatamant superior din judetele din zona de vest a Romaniei care a incheiat un protocol de colaborare